Rulmenți - Freeskates
Ce sunt rulmenții freeskate?
Rulmenții Freeskate pot fi găsiți în interiorul roților și sunt ținuți pe poziții de un ax. Aceștia sunt o componentă esențială a setup-ului de skating, deoarece permit rolelor să se rotească. Tipul rulmenților va face diferența în ceea ce privește viteza și maximizarea energiei.
Alegerea rulmenților potriviți pentru freeskate
Alegerea rulmenților potriviți pentru freeskate depinde de o serie de factori - material, precizie (clasificare ABEC), stil de riding și nivel de calificare.
În general, copiii și riderii începători folosesc rulmenți cu rating ABEC 3 sau ABEC 5, în timp ce riderii intermediari și avansați preferă rulmenții freeskate ABEC 7 sau ABEC 9. Dacă sunteți un rider avansat căruia îi place să facă o mulțime de sărituri, shred-uri și să efectueze mișcări de dans și slalom, ați putea prefera un set de rulmenți ceramici sau elvețieni (Swiss).
Întreținerea eficientă a rulmenților freeskate este secretul pentru ca aceștia să reziste mult timp, mai ales dacă patinați în linie des. Aruncați o privire la ghidul nostru de curățare și lubrifiere a rulmenților pentru a afla mai multe despre întreținerea rulmenților.
Distanțierele Freeskate sunt componente mici, dar esențiale
Deși sunt unele dintre cele mai mici componente ale setupului dvs. de skate. Nu subestimați importanța distanțierelor pentru freeskate. Aceștia se găsesc între rulmenți și reduc o parte din stresul și frecarea puse pe aceștia.
Cele două decizii care trebuie luate în cazul distanțierelor sunt dimensiunea și materialul. Dimensiunea este cel mai important aspect asupra căruia trebuie să decideți și veți putea alege între 6mm și 8mm. Cu toate acestea, nu uitați că dimensiunea de care aveți nevoie este determinată de specificațiile propriilor role, și anume diametrul axului.
Materialul este o preferință personală și, de obicei, puteți alege între modele din plastic sau metal, cu toate acestea, majoritatea riderilor/skaterilor aleg aluminiul, deoarece acesta posedă combinația ideală de greutate redusă și rezistență.
Pentru mai multe informații despre specificul distanțierelor, puteți consulta Ghidul Nostru Despre Distanțiere, care vă va ghida prin elementele esențiale.